Home » Девојката со портокали by Jostein Gaarder
Девојката со портокали Jostein Gaarder

Девојката со портокали

Jostein Gaarder

Published
ISBN :
Enter the sum

 About the Book 

Роман за Георг, петнаесетгодишно момче чиј живот наполно се сменува откако добива писмо од татко си, кој умрел кога момчето имало четири години. Возбудливото и забавно писмо за мистериозната девојка со портокали, што го читаме заедно со Георг,MoreРоман за Георг, петнаесетгодишно момче чиј живот наполно се сменува откако добива писмо од татко си, кој умрел кога момчето имало четири години. Возбудливото и забавно писмо за мистериозната девојка со портокали, што го читаме заедно со Георг, всушност е прекрасна и трогателна љубовна приказна. Преку прашањата што таткото му ги поставува на синот, Гордер и во оваа книга се занимава со вечните прашања за настанокот на светот и на човекот, за тајните на универзумот.Девојката со портокали е своевидна ода на животот, приказна за потрагата по вистинска љубов и за храброста во животот да се избираат потешките патишта за постигнување на целите.И во овој роман, како и во претходните, Гордер покажува дека е мајстор на оригинална композиција. Неговото знаење и неговата вештина за пишување ги инспирираат читателите ширум светот да размислуваат за себе и за светот околу нас.